Fitness Awards 2020

Fitness Awards 2020

Tα Fitness Awards επιβραβεύουν τις σημαντικές προόδους στο fitness, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών και επαγγελματικών χώρων, όσο, επίσης, και σε επίπεδο προϊόντων, events αλλά και influencers.

“Η καινοτομία αποτελεί τον βασικό επιταχυντή επανεκκίνησης της βιομηχανίας του fitness”.

Η ανέλιξη της βιομηχανίας του fitness αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο βάσει των εντυπωσιακών στατιστικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αύξηση της δυναμικής του σε ποσοστά άνω των 70% τα τελευταία 10 χρόνια. Η τάση αυτή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ενεργοποίησης ενός μοτίβου συνηθειών που προωθούν την άσκηση ως προσδιοριστικό παράγοντα ποιότητας ζωής, ως μέσο προστασίας και θωράκισης του ατόμου από την διαρκώς επιδεινούμενη και αγχωτική καθημερινότητα.

Η επιδημία του κορωνοιού οδήγησε στο εξέχον σημείο επαναπροσδιορισμού και επανατοποθέτησης των χώρων άθλησης στην αγορά. Η επανεκκίνηση της βιομηχανίας του fitness, σε συνδυασμό με τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις καινοτόμες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες δραστηριοποίησης με χαρακτήρα αναβαθμισμένο, ποιοτικό, αποτελεσματικό και εξατομικευμένο. Η επαναλειτουργία των χώρων άθλησης μας φέρνει αντιμέτωπους με τη νέα πραγματικότητα. Η καινοτομία τόσο στις υπηρεσίες (personal training, small group training) όσο και στη χρήση νέων τεχνολογιών που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες αυτές θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.

Οι παγκόσμιες Μεγατάσεις όπως η γήρανση του πληθυσμού, η αύξηση της χρήσης τεχνολογιών αιχμής, η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη, η συγκέντρωση του πληθυσμού σε μεγάλα αστικά κέντρα/μητροπολιτικές πόλεις, η οικονομική κρίση καθώς και οι πανδημίες, έχουνε σε μεγάλο βαθμό επηρεάσει την αθλητική βιομηχανία και κατ΄ επέκταση και τους χώρους άθλησης. Η καινοτομία αποτελεί τον βασικό επιταχυντή επανεκκίνησης της βιομηχανίας του fitness.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ανάπτυξη υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στα καινούργια δεδομένα που ορίζουν οι Μεγατάσεις. Κάποια παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν την εξατομίκευση των υπηρεσιών μέσων on demand προγραμμάτων, τη χρήση wearables, τη χρήση συστημάτων εικονικής και - ίσως ακόμη περισσότερο - επαυξημένης πραγματικότητας όπου πλέον η τεχνολογία υιοθετεί το ρόλο του συν-εκπαιδευτή (co-trainer). Τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας καθώς αυτήν διαμορφώνεται και μεταβάλλεται μέσα από την επίδραση των Μεγατάσεων που της ασκούνται , επιβάλλει μία νέα φιλοσοφία όπου το fitness πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των αθλούμενων, βρισκόμενο πάντα σε μία διαρκή ανατροφοδότηση των καινούργιων απαιτήσεων.

Ο θεσμός των fitness awards θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο υγιούς συναγωνισμού διαφορετικών επιχειρήσεων του χώρου της άσκησης και της εκγύμνασης, θα αναδείξει πρωτοπόρες και καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα και θα οδηγήσει στη εγκαθίδρυση ενός θεσμού επικοινωνίας καλών πρακτικών στη βιομηχανία του fitness

Θεόπιστος Κενανίδης PhD,
Fitness Coordinator ΧΑΝΘ ( YMCA )

https://www.fitnessawards.gr/judges/

Share: 

O Θάνος Κενανίδης παρέχει υπηρεσίες fitness και εξειδικεύεται σε προγράμματα Personal & Group Training.

Our Socials

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Υπηρεσίες Fitness | Θάνος Κενανίδης

+30 6941 587 085

info@kenanidis.gr

www.kenanidis.gr